NIEUWKUIJK - Ruim 54 mensen waren aan de slag bij Stichting de Speelberg in de buurt Vliedberg in Nieuwkuijk. Buurtbewoners en Lionsleden werkten afgelopen zaterdag in het kader van NL Doet gezamenlijk aan een speelterrein, waar jong en oud elkaar in de toekomst gaan zien. 
"Iedereen zit veel te veel binnen. Met dit terrein hopen we elkaar weer te ontmoeten en zo ook elkaar makkelijker te kunnen helpen als dat nodig is", sprak organisator Brigitta van Lith. 
Vorig jaar won de stichting de Speelberg nog de wijktip van de gemeente. Brigitta: "Een bedrag van 15.000 euro, dat wijzelf hebben verdubbeld door veel sponsoren te vinden." Van dit geld wordt nu door de vrijwilligers een heuvel gebouwd waarop een speelburgt wordt geplaatst en een groen theater voor voorstellingen. Speeltoestellen, bankjes wilgentakkenmuurtjes, bloemen en struiken en her en der zitbanken maken het terrein af. 
"Een groot probleem is wel de honden. Daarvoor hebben wen een speciale hondenspeurtocht ontworpen om het terrein heen, zodat er niet overal meer drollen komen", aldus Brigitta. De buurt is enthousiast over het initiatief en erg betrokken, dat bleek wel uit het groot aantal vrijwilligers die actief was.14 april wordt de "Speelberg" officieel door burgemeester Hamming om 14.00 uur geopend